projektjeink

jelenleg futó projektjeink

videósorzat

Az elektromobilitás különböző területeit boncolgató videósorozat indítása, mely a közösségi videómegosztón, a Youtube-on lesz hamarosan elérhető. Több területet érintünk, gazdaság, üzlet, környezetvédelem, fenntartható fejlődés, egészség, tévhitek, tanácsok és persze elektromos közlekedési eszközök minden mennyiségben.

hamarosan induló projektjeink

ISMERETTERJESZTÉS

oktatási intézmények

Egyesületünk egyik célja, hogy oktatási intézményekben tartson elektromobilitással kapcsolatos órákat. Külön előadást állítunk össze az általános iskola alsó és fölső tagozata, a gimnáiziumok, és egyetemek számára. Minden előadásunkat szórakoztató érdekes tartalmakkal töltjük meg, ezeken keresztül bemutatva az elektromos közlekedés előnyeit, kihívásait. A különböző életkorú gyermekeknek, hallgatóknak a nekik megfelelő nyelvezettel készülünk, hogy mindenki számára érthető és élvezhető legyen az előadás. Az általános iskolák számára készülő előadásokban a hangsúly a környezetvédelemre helyeződik. Célunk, hogy már gyermekkorban elinduljon egy szemléletformálás, ezzel igyekezve elérni azt a társadalmi célt, hogy a felnövekvő generáció felelősségteljes fogyasztói magatartást tanúsítson, szem előtt tartva lakókörnyezetük környezetének megóvását. A középiskolások számára szánt anyagban több fizikai mennyiség, szakmai jellegű információ szerepel. Ezzel a fizika órákon elektromosságtan témakörben lehet a számításos feladatokat gyakorlati oldalról nagyon jól megközelíteni. Ezzel rávilágítva arra, hogy mennyire fontos a fizikai mennyiségek ismerete, hiszen felnőttként gazdasági döntéseket fognak ezekre alapozni. Természetesen náluk is fontos szerepet kapnak az elektromos közlekedés környezeti hatásai. Egyetemeteken pedig egy-egy konkrét területre specializált előadásokat tartunk az adott kurzus igényeinek megfelelően.

előadások

A szakmát érintő konferenciák kiváló lehetőséget teremtenek számunkra arra, hogy bemutassuk az elektromobilitás egy-egy területét, és annak kihívásait, legújabb eredményeit. Az előadásokon mindig az elektromobilitás legizgalmasabb területeit érintjük, kiemelten foglalkozva a legújabb fejlesztéskekkel, éppen folyamatban lévő kutatásokkal és azok realitásaival. Távlati céljaink közt szerepel saját elektromobilitási témájú konferencia szervezése.

workshopok

Szintén a szakmát érintő konferenciákon megjelenünk kitelepüléseinkkel, ahol érdekes berendezéseket, szimulációkat mutatunk be, melyeket partnereink biztosítják részünkre. Itt meg lehet ismerkedni testközelből, gyakorlatias módon a technológiával, különböző elektromos autókkal.

tudástár

Ezen projekt keretében folyamatosan bővítjük a honlapunkon fellelhető tudástárat. Igyekszünk a lehető legteljesebben bemutatni az elektromos autózáshoz kapcsolódó területeket, melyek hasznosak lehetnek, ha elektromos járművet szeretnél használni. Ez fontos része a társadalmi edukációnak, hiszen valószínűleg mindenkiben felmerült már számos kérdés az elektromos autózással kapcsolatban.

Közösségi média

Kíváncsiak vagyunk a ti véleményetekre is, az elektromos autózás jövőjét közösen formáljuk. A közösségi média oldalainkon (Facebook, Instagram, Youtube) rendszeresene jelentkezünk érdekes hírekkel, izgalmas vitatémákkal, ezekhez te is bátran hozzászólhatsz.

tesztelés

Egyesületünk egyik kiemelt feladata bemutatni az érdeklődők számára a legújabb elektromos hajtású járműveket. Partnereink rendszeresen lehetőséget biztosítanak arra, hogy legújabb modelljüket, kipróbáljuk, és arról véleményt alkossunk. Az elkészült videós és írásos anyagokat közösségi felületeinken, honlapunkon, vagy médiapartnereink felületein jelenítjük meg.

töltőhálózat

Azon dolgozunk, hogy az országos töltő lefedettség minél nagyobb méreteket öltsön. Fontosnak tartjuk, hogy az országos főutak, autópályák mentén a meglévő üzemagyak töltőállomásokon, pihenőhelyeken létesüljenek gyorstöltők és villámtöltők, ezzel az elektromos autók kiszabadulhassanak a városok béklyójából és hosszabb távú utazások is tervezhetőek legyenek.. Ezen cél megvalósítása érdekében kapcsolatban állunk a töltők gyártóival, az elektromos áram szolgáltatóval és az önkormányzatokkal. Felmérjük az igényeket, és megvizsgáljuk a megvalósíthatóság feltételeit. Honlapunkon bemutatjuk az elérhető töltő típusokat, és azok jellemzőit. Töltőhálózat térképünket folyamatosan frissítjük.

közvélemény kutatás

A piaci szereplőknek, önkormányzatoknak nagyon fontos tudniuk, hogy a lakosság mit gondol az elektromos autózásról, hogyan ítéli meg a jelenlegi helyzetet, milyen akadályok merülnek fel, mik az igények. Ezeket teljes körűen leginkább közvélemény kutatások segítségével tudjuk feltárni. Ezért ezen projektek keretében az állami és piaci szereplőkkel közösen lebonyolítjuk a közvélemény kutatásokat, segítünk azokat értékelni, és az eredmények alapján tanulmányokat, ajánlásokat írunk, ami alapját képezheti a fenti szereplők stratégia alkotásának.

tanulmány készítés

Egy-egy terület átfogó kutatása nem egyszerű feladat, számos erőforrást igényel. Ezen projektek akár több hónapig is tarthatnak, mert a célunk az, hogy az általunk készített kutatások, tanulmányok a lehető leghitelesebben, legpontosabban mutassák be az elektromos autózás egyes meghatározó témaköreit. Ezek a tanulmányok felszínre hozzák, illetve, rendszerezik a sokszor szerteágazó, nehezen hozzáférhető ismereteket, ezzel irányt mutathatnak a döntéshozóknak.
adults-analysis-brainstorming-1661004
Cloud Upload Icon Line Connection of Circuit Board
dezeen_i3-electric-car-by-BMW_ss_20
analysis